szivritmuszavar.hu

A szívritmuszavar kezelése

Kezelési lehetőségek

A kezelés célja

Miután diagnosztizálták a pitvarfibrillácót orvosa, ill. szívgyógyásza az életvitelének, a pitvarfibrilláció által okozott tüneteknek, ill. a pitvarfibrilláció fajtájának megfelelően kezelni fogja azt.

Számos megközelítése van a pitvarfibrilláció kezelésének. Többek között napi rendszeres gyógyszerszedés, orvosi eszköz beültetése (pl. pace-maker), sebészeti, ill. nem sebészeti beavatkozások, ill. a fenti kezelések kombinációja (Fuster V, et al. 2006).

Szívritmuszavar kezelés

A kezelési elvek két különböző kategóriába sorolhatók: olyan terápiák, amik a pitvarfibrilláció tüneteit csökkentik, vagy szűntetik meg, ill. olyan terápiák, amelyek a pitvarfibrillációt kiváltó tényezőt küszöbölik ki.

Kezelési lehetőségek

Az okok megszűntetése - ha az orvosa úgy dönt, hogy az ön pitvarfibrillációját ezzel a módszerrel lehet, a legjobban kezelni két típusú terápia közül választhat

A tünetek csökkentése, illetve megszűntetése - Ha az orvosa úgy dönt, hogy az ön pitvarfibrillációját ezzel a módszerrel lehet, a legjobban kezelni jelenleg három típusú terápia közül választhat

Orvosa tudni fogja melyik kezelési elv felel meg leginkább az ön ritmuszavarának, ill. tüneteinek.